Welke informatie moet ik tonen op mijn website?

Op uw zakelijke website dienen tenminste de volgende zaken te worden opgenomen c.q. kunnen worden geraadpleegd, dit betreffen kort de NAW- en kvk-gegevens. Vaak is er een misverstand over het wel/niet opnemen van een btw-nummer. Voorheen was met name voor eenmanszaken het opnemen van een btw-nummer op hun website privacygevoelig, omdat de oude btw-nummers voor eenmanszaken te herleiden waren naar het BSN-nummer van de eigenaar. Hierdoor was het ten zeerste af te raden gelet op de fraudegevoeligheid van dergelijke informatie.

Met de nieuw uitgegeven nummers ligt deze situatie anders, doch is er over dit onderwerp nog enige onduidelijkheid. U kunt namelijk op een aantal manieren voldoen de verplichting. U kunt bijvoorbeeld voldoen door het telkens actief verstrekken van informatie over het btw-nummer aan uw klant, maar kunt er ook voor kiezen om deze informatie toegankelijk te maken op de plaats waar uw uw diensten verricht of waar het contract wordt afgesloten.

U kunt dus bijvoorbeeld het nummer vermelden op uw website, maar ook in de aanverwante documentatie of in de documentatie die is geintegreerd in uw bestelprocessen.

Hulp nodig bij dit onderwerp?

Stel uw vraag

Aangeboden door: https://rechtsbijstandvoorondernemers.nl

Dit artikel wordt regelmatig geactualiseerd, maar toch is het mogelijk dat de inhoud onvolledig en/of onjuist is.

Is dit antwoord nuttig? Ja Nee