Ik werk veel in het buitenland, welke rechtsvorm past bij mij?

Indien u het merendeel van uw tijd werkzaam bent in het buitenland kan een International Bussines Company (IBC) een oplossing voor u bieden. Het eerste voordeel dat hierdoor ontstaat is dat u een voordelige vestigingsplaats kunt kiezen. Vaak wordt gekozen voor landen zoals de Seychellen, Kaaimaneilanden et cetera, vanwege het gunstig belastingklimaat.

Als u ook niet of nauwelijks in Nederland meer woonachtig bent kan u ervoor kiezen zich uit te schrijven. U kunt dan gebruik maken van een gunstiger tarief voor zorgkosten, maar zult zelf een goede pensioenregeling op moeten bouwen en het wegvallen van sociale voorzieningen zelfstandig moeten opvangen. Indien u nog wel aan Europese bedrijven levert kunt u een Joint Venture opzetten om zo een Europees rekeningnummer te verkrijgen. In dit geval kan dit erin resulteren dat u een onderneming drijft met een zeer gunstig fiscaal tarief.

Er zitten wel de nodige haken en ogen aan internationaal zaken doen als een digitale nomad en derhalve is professioneel advies voor elke situatie zeer aan te raden.

Hulp nodig bij dit onderwerp?

Stel uw vraag

Aangeboden door: https://rechtsbijstandvoorondernemers.nl

Dit artikel wordt regelmatig geactualiseerd, maar toch is het mogelijk dat de inhoud onvolledig en/of onjuist is.

Is dit antwoord nuttig? Ja Nee