• Home
 • Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Klik per onderdeel op het +-icoon voor meer informatie.Onderwerpen ↴
 • Wat doet rechtsbijstandvoorondernemers.nl?

  Wij bieden ondernemers in Nederland (en daarbuiten) juridische bijstand. Dit doen wij zowel in het minnelijk traject (buitengerchtelijk), maar ook in procedures (in rechte). De juridische bijstand kan worden verkregen door het afnemen van een pakket (Basis, Compleet of Enterprise) of op basis van eenmalige bijstand tegen vast uurtarief of vooraf afgesproken (totaal)prijs.

 • Waarom kiezen voor rechtsbijstandvoorondernemers.nl?

  #1 Geen nummer, maar juist betrokken:
  U bent geen nummer en wij besteden derhalve veel aandacht aan het leren kennen van uw onderneming. Dit doen wij door persoonlijk contact én het toewijzen van een eigen contactpersoon, maar ook door eens per jaar bij u op de koffie bij u te komen.

  #2 Inspraak voor de klant (cliënt) en zeer ruime openingstijden:
  Door telkens een stap verder te gaan en de traditionele regels te doorbreken en in overleg te treden met onze klanten (cliënten) zijn de zeer ruime openingstijden ontstaan. Een prima voorbeeld hoe de inspraak van klanten (cliënten) omgezet kan worden naar rechtsbijstand op maat.

  #3 Een competatieve prijs door te voorkomen:
  De focus ligt op juridische problemen voorkomen, door meer complete en vooral ook meer professionele juridische bijstand aan te bieden, waarbij de klant (cliënt) centraal staat voor een prijs die voldoende competatief is. Onze competatieve prijs bereiken wij door niet alleen in te zetten op uitsluitend toekomstige omstandigheden, maar juist ook in te zetten op het ongevraagd analyseren, adviseren en hiermee voorkomen van conflicten.

  #4 De-escaleren als het kan voor het beste resultaat:
  Bij conflicten bekijken wij eerst of een de-escalerende aanpak via bijv. een (Mfn) mediationtraject haalbaar is, omdat op deze manier veelal een snelle oplossing kan worden bereikt voor partijen waardoor procederen vaak niet nodig hoeft te zijn en relaties tussen betrokken partijen niet beschadigd hoeven te worden. Kortom wij zetten uw klantbehoud en snelle betaling juist echt voorop!

  #5 Uw juridische pitbull tot uw dienst:
  Mocht een oplossing niet mogelijk zijn buitengerechtelijk en/of de klant (cliënt) dit om voor hem/haar moverende redenen wensen zullen wij alles uit de kast halen en doorpakken waar andere kantoren stoppen en om deze reden noemen klanten (cliënten) ons regelmatig 'de juridische pitbull'.

 • Wat zijn de openingstijden?

  De openingstijden zijn: ma. t/m do. 10:00 tot 22:00 en vr. 10:00 tot 18:00.
  Wij zijn ook geopend in het weekend 14:00 tot 18:00.

 • Welke juridische diensten kan ik gebruik van maken?

  Wij bieden zakelijke rechtsbijstand voor ondernemers (met inbegrip van privé) in de vorm van pakketten of eenmalige bijstand. De pakketopties zijn: Een goede basis, Complete behoefte en Enterprise en kenmerken zich door unieke eigenschappen. Een volledig dienstenoverzicht treft u hier (pdf-bestand):

 • Welke juridische pakketten kan ik uit kiezen?

  Onze rechtsbijstand is beschikbaar in drie varianten, te weten: Een Goede Basis, de Complete Behoefte en het pakket Enterprise. Afhankelijk van uw wensen, rechtsvorm en de gewenste rechtsgebieden past een pakket bij u.

  Als vuistregel kan u aanhouden dat voor de zzp'er zonder personeel vaak 'Een goede basis' zal volstaan. Bent u een mkb'er of b.v. kies dan voor de 'Complete Behoefte' en wenst u niks aan het toeval over te laten is 'Enterprise' de juiste keuze. Raadpleeg de pakketvergelijker voor alle opties en eigenschappen per pakket.

  Via deze link kunt u een aanvraag voor een pakket indienen.

 • Wat zijn de kosten voor rechtsbijstand per jaar?

  Wij bieden de rechtsbijstand in drie verschillende pakketvormen, te weten Een goede basis v.a. 790 per jaar, de Complete behoefte v.a. 1690 per jaar en het pakket genaamd Enterprise v.a. 2490 per jaar. Via deze link kunt u een aanvraag indienen.

 • Wat is het uurtarief voor eenmalige rechtsbijstand?

  Voor eenmalige dienstverlening hanteren wij een uurtarief tussen 115 en 275. Het uurtarief voor éénmalige bijstand is afhankelijk van het rechtsgebied. Voorts is het mogelijk om een vaste prijs per zaak af te spreken waardoor een afwijkend uurtarief kan gelden. Via deze link kunt u een aanvraag indienen, u kiest vervolgens voor de optie 'eenmalige bijstand'

 • Kan ik ook gebruik maken van gratis juridisch advies?

  Ja, wij bieden gratis advies in de vorm van een intakegesprek van max. 30 min. De intake is altijd volledig gratis en verplicht u tot niks. De intake kan met spoed via deze link of via e-mail en/of via telefoon, de keuze is geheel aan u.

 • Is de rechtsbijstand naast zakelijk ook inzetbaar voor privé?

  Ja, onze zakelijke rechtsbijstand is tevens privé te gebruiken voor de eigena(a)r(en) binnen de rechtsgebieden van het gekozen pakket.

 • Kan ik een sms van jullie ontvangen?

  Nee, wij sturen nooit een sms-bericht in een incassozaak en/of namens uw wederpartij. Indien wij namens een cliënt optreden schrijven wij u aan per (aangetekende) post, sommatie-exploot en/of per e-mail. Onze mailserver gebruikt te allen tijde DMARC, SPF en DKIM verificatie. Wij sturen u dus ook nooit een sms omtrent een openstaande betaling. Heeft u toch een sms ontvangen? Meld dit direct bij ons en neem bij voorkeur telefonisch contact met ons op.

 • Is een brief en/of e-mail aan mij gericht echt van jullie afkomstig?

  Brieven, e-mails en andere processtukken zijn voorzien van een QR-code. Heeft u twijfel over de echtheid van de brief en/of e-mail is het mogelijk deze te verifieren door de ingesloten (unieke) code te scannen. Indien u de code heeft gescand komt u te allen tijde uit op httpS://rechtsbijstandvoorzzp.nl of httpS://rechtsbijstandvoorondernemers.nl. Komt u uit op een ander webadres of een webadres zonder httpS:// neem dan direct contact met ons op, de brief c.q. e-mail is mogelijk een vervalsing. Om het zeker te weten kunt u via voornoemde websites (mits httpS://) natuurlijk ook altijd telefonisch contact met ons opnemen via een belverzoek.Hulp nodig? Wij helpen graag.